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scritto dai Buio Pesto



Quello ch’o l’ha inventôu, dovievan fälo santo,
perché mangiälo l’è un regallo do Segnò.

Un bello mortâ de marmo e in legno o sêu pestello
l’è quello che ghe vêu pe’ un pesto faeto ben.

Ti metti drento di pignêu e un bello spigo d’aggio,
ti sciacchi ben in t-o mortâ, finché unn-a cremma a l’è.

Azzunzi un granin de sâ e de baxeicò e feûggie
pestella ben in riundo, finn-a quande sarsa a l’è.

Un tocco de parmigian, e do formaggio sardo.
Urtimo poi ghe va un po’ d’êuio d’oia dop.

Faeto coscì o l’è o megio che gh’è a-o mondo
e a-a toa do Segnò o l’è segûo ch’o gh’è.

Capîo, foresto? Coscì se fa o pesto!


Quello che l’ha inventato dovrebbe diventare santo
perché poterlo mangiare è un regalo del Signore.

Un bel mortaio in marmo, col suo pestello in legno,
è quello che ci vuole, per un Pesto fatto come si deve.

Devi metterci dentro dei pinoli e uno spicchio d’aglio,
poi schiacciare nel mortaio fino a quando diventa cremoso.

Devi aggiungere un po’ di sale e foglie di basilico,
“pestellare” per bene in tondo fino a quando diventa salsa.

Un po’ di parmigiano e un po’ di  formaggio sardo,
e per ultimo l’olio di oliva d.o.p.

Solo se fatto così è il migliore al mondo,
e al pranzo del Signore si può essere certi di trovarlo.

Capito straniero? Così si fa il Pesto!


BuioPesto.it